Do sudu nakrouhejte zelí, přidejte trochu soli, koření dle chuti a upěchujte.
K zelí můžete podle vaší chuti přidat kmín (velmi doporučované), cibuli, pepř, česnek, plané jablko aj.
Upěchované zelí musí pustit trochu šťávy, tak aby jí bylo několik centimetrů nad hladinou zelí. Nakonec zelí zatížíte talířem se závažím (kamenem aj.) a žlábek pod víkem zalijte vodou, aby k zelí nemohl vzduch. Když je šťávy málo, můžete přidat převařenou, osolenou a vychladlou vodu. Po pár dnech zelí kontrolujte a případně odstraňujte vzniklou pěnu a nečistoty. Za pár týdnů budete mít dobré kysané zelí. Pro zabránění vzniku bílého povlaku (plísně) a hnilobných procesů, je vhodné po procesu kvašení přemístit zelí do chladu, zapálit sirný knot na drátku a nechat ho uvnitř vyhořet.
U nás najdete širokou nabídku zeláků v oddělení techniky. Od malých zeláků na 4,5 litrů, až po 40 litrové sudy na zelí.
Nové jarní vydání magazínu Florenium ke stažení na našich webových stránkách. V tištěné podobě k dostání na prodejně ...
Zobrazit celý článek
Už jste slyšeli o roubované zelenině? Určitě ano, protože o ni máte každý rok velký zájem a na první závoz se těšíte stejně jako ...
Zobrazit celý článek
Máte rádi zahradničení nebo hledáte náplň pro volné víkendy? Zapište si do kalendáře některou z našich akcí, kterou ...
Zobrazit celý článek
Adresa
Chládek zahradnické
centrum s.r.o.
Střešovická 458/47
162 00 Praha 6
Telefon zahradnictví
+420 235 351 032
Telefon restaurace
+420 606 671 555
Telefon e-shop
+420 724 208 080
Po - Pá: | 8:00 - 19:00 |
So: | 8:00 - 19:00 |
Ne: | 9:00 - 19:00 |
Kontaktní údaje v QR kódu
Kontaktní údaje
v QR kódu pro chytré mobilní telefony.
Zeláky - Keramické sudy na zelí : štítky Zahradnictví Chládek, Chládek Zahradnické centrum, Zahradnictví Praha, Zahradnictví, Zahradnictví Praha 6, Zahradnictví Střešovice, Kontakty zahradnictví